Mac and Cheese

Mac and Cheese

MAC AND CHEESE

MALZEMELER

1 paket pipette (bukle makarna)

2 yemek kaşığı YENİGELENLER TEREYAĞI

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı soğuk süt

1 tatlı kaşığı hardal

1 adet yumurta sarısı

1,5 su bardağı RENDELENMİŞ YENİGELENLER CHEEDAR PEYNİRİ

1/2 su bardağı YENİGELENLER TOZ PARMESAN PEYNİRİ

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

YAPILIŞI

Derin bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suda makarnayı, 8-10 dakika kadar haşlayın.

Makarnanın peynirli sosu için;  YENİGELENER TEREYAĞINI küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu; kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar 1-2 dakika kadar kavurun.

Kavrulan una soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.

Ocaktan aldığınız sos karışımını ılınması için 3-4 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısı, hardal, RENDELENMİŞ YENİGENLER CHEEDAR PEYNİRİ ve YENİGELENLER TOZ PARMESAN PEYNİRİNİ ekleyin. 

Peynirler sosun kendi sıcaklığında eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırmayı sürdürün.

Haşlanan makarnayı, suyunu süzdükten sonra sos karışımı ile harmanlayın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına alıp, üzerini düzelttiğiniz peynirli makarnayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

 

Peynirler eriyip, üzeri hafif bir şekilde kızardığı zaman hazırladığınız makarnayı fırından alın. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp, servis edin.

Bon Appetite.. J

Etiketler: Mac and Cheese
Aralık 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı