Peynir Tabağı Oluşturma

Peynir Tabağı

Dünyada 1000 ile 4000 çeşit peynir olduğu  düşünülünce peynir tabağı hazırlamanın zor olduğu düşünülebilir. İşin güzel yanı kesinlikle zor değil. Peynir çeşidini ülkemize indirdiğimizde dahi hala çok seçeneğimizin olduğunu görüyoruz. İşi biraz daha kolaylaştırmak için peynirleri gruplarına ayıralım. Yumuşak, yarı yumuşak, sert ve yarı sert. Şimdi de peynirleri seçmekte sıra. Ürün yelpazesi geniş bir alanda en doğru seçimin damak zevkiniz olduğunu unutmayın.

Şimdi örnek bir tabak hazırlayalım. Peynirler ;

Bergama Tulum Peyniri

Tulum Peyniri

Keçi Peyniri

Kars Gravyeri

İsli Çerkez Peyniri

Çörek Otlu Sepet Peyniri

Biberli Sepet Peyniri

Ezine Beyaz Peynir

Peynirlerinizi istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Burada önemli olan sunacağınız tabağın şeklidir. Örneğin yuvarlak bir tabakta üçgen kesim güzel durabileceği gibi dikdörtgen tabakta kare kesim peynirler daha şık duracaktır.

Peynirleri tabağa dizerken istediğiniz kombinasyona uyabilirsiniz. İster renk skalasına göre dizin isterseniz de yumuşaklık düzeylerine göre. Tabak sizin hayal dünyanız.

Şimdide tabağa yardımcı unsurları ekleyelim.

Salkım üzüm

Taze incir

Kurutulmuş et

Taze nane

Biberiye

Tuzlu Fıstık

Gün kurusu kayısı

Kuru kayısı

Kuru incir

Şimdide hazırladığınız tabağınıza seçtiğiniz yan ürünlerle renklendirme sırası. Tabağa koyacağınız her ürünün yenebilir ve lezzeti destekleyebilir oluşunu unutmayınız.

 

Bon Appetite.. J

Etiketler: peynir
Aralık 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı