Peynirli Ravioli

Peynirli Ravioli

PEYNİR DOLGULU RAVİOLİ

Hamuru İçin:

300 gram un (bir miktar irmik kurumaması için serpilecek)

3 adet yumurta

30 gram sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

İç Harç İçin:

250 gram YENİGELENLER LOR PEYNİRİ

1/2 demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı krema

Domates Sos İçin:

2 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

4 yaprak fesleğen

Üzeri için;

YENİGELENLER PARMESAN

YAPILIŞI

Makarna Hamurunun Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba eleyip, diğer malzemeleri ilave edin.Hamuru homojenize oluncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında dinlenmeye bırakın.

İç Harcının Hazırlanışı:

Yenigelenler Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kabın içinde kaşık yardımı ile karıştırın.Krema ve diğer malzemeleri ekleyip, karıştırmaya devam edin. Sıkma torbasına alın ve ağzını genişçe kesin.Hamur dinlendikten sonra dolaptan çıkarın ve bezeler halinde makarna makinesinde inceltin.Sıkma torbasına doldurduğunuz iç harcı aralıklar bırakarak sıkın. Diğer bezeyi tam bu katmanın üzerine serin ve pizza dilimleyicisi veya şekilli kesici yardımı ile eş boylarda kareler elde edin.Unladığınız tepsinin üzerinde dolapta 15-20 dakika bekletin.

Domates Sosun Hazırlanışı:

Domatesleri rendeleyin ve salçayı ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin.Beş su bardağı suyu derin bir tencereye koyun. Kaynayan suya 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.Bu arada 1 yemek kaşığı domates salçasını da kaynayan suya ilave edin. Ardından fesleğenleri ekleyin. En son makarnaları ilave edip 7-8 dakika haşlayın.Kaynayan domates sosun içerisine ilave edin ve YENİGELENLER PARMESAN rendeleyin  dilediğiniz gibi servis edin.

 

Bon Appetite.. J

Etiketler: peynir
Aralık 04, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı