Peynirli Mini Pide

Peynirli Mini Pide

PEYNİRLİ MİNİ PİDE

Hamuru için Malzemeler

5 su bardağı un

1 tutam tuz

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı çörekotu

½ su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı kuru maya

2 yemek kaşığı toz şeker

½ su bardağı yoğurt

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı süt

 İçi için Malzemeler

300 gr. YENİGELENLER LOR PEYNİRİ

1 PAKET YENİGELENLER HELLİM PEYNİRİ

100 YENİGELENLER ÇEÇİL PEYNİRİ

6 dal taze soğan

1 bağ maydanoz

2 adet yumurta beyazı

Tuz

Karabiber

 Üzeri için Malzemeler

2 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı su

½ adet limon suyu

YAPILIŞI

Hamur için

Geniş bir kasede un, tuz, kabartma tozu, mahlep ve çörek otunu harmanlayın.

Ayrı bir kasede su, kuru maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ve sütü harmanlayın.

Bu iki karışımı birbirine yedirin ve bir hamur elde edin.

Hamurunuzu yoğurduğunuz kabın içerisinde üzerini hiç hava almayacak şekilde streç ile iyice kapatarak 1-1,5 saat dinlendirin.

İç harç için

YENİGELENLERİN LEZZETLİ LOR, HELLİM, ÇEÇİL PEYNİRLERİNİ  bir mutfak robotundan ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar geçirin.

Ardından bir kaseye alıp içerisine yumurta beyazı, taze soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Üzeri için

Yumurta sarısı, limon suyu ve suyu harmanlayın.

Pideleri oluşturmak için;

Hamurdan küçük toplar elde edin. Toplardan birisini unlanmış tezgaha alın ve oval olacak şekilde elinizle veya merdane yardımıyla açın.

İç harcı ortasına yerleştirip, hamurun uçlarından birleştirerek açık pide olacak şekle getirin.

Hamurun üzerine yumurta sarılı harçtan bir fırça yardımıyla sürün.

 

Tüm hazırladığınız pidelerinizi bir fırın tepsisine yerleştirip, 15-20 dakika daha mayalandırın.

Bon Appetite.. J

Etiketler: peynir
Aralık 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı